22 Desember 2010

Vertical Garden | Green Wall

Vertical Garden | Green Wall is a WALL. Vertical Garden or Green Wall is a wall which is modified so that it can become a beautiful garden, either in part or whole wall. Typically, the front wall (fa├žade) are often used as a Vertical Garden, but can also to other parts of the wall even interior walls. The term of Vertical Garden can refer to the living walls, biowalls, green facades, vertical farming, or the green wall. Some architects use the term Green Wall.

There are 2 kinds of green wall that is "green facades" and "living walls". Green facades is a wall covered with creeping plants that grow directly on the wall. Living Wall is a wall that given the growing media for plants. Planting medium is usually made of stainless steel that takes into account the problem geotextiles, irrigation systems, a growing medium and vegetation.

Vertical Garden could have been inspired by the Hanging Gardens of Babylon or also called the Hanging Gardens of Semiramis (the Hanging Gardens for the Queen Semirami) that uses a principle or a Green Roof Garden (Roof Garden Building). Babylon is estimated to be at the site of Al Hillah, Babil, in Iraq.


A 16th-century hand-coloured engraving of the "Hanging Gardens of Babylon" by Dutch artist Martin Heemskerck, with the Tower of Babel in the background.
Wikipedia


Vertical Garden Lives on Building's Wall
http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/vertical-garden-lives-on



One well-known as a designer and architect and inventor of Vertical Garden is Patrick Blanc, a botanist who works at French National Centre for Scientific Research with specialization Subtropical Forests. He was born in Paris June 3, 1953 that has a website containing a portfolio of self http://www.verticalgardenpatrickblanc.com and project work.

His Vertical Garden Project is working on building a museum, Hotel, Restaurant, Art, Social Building, and other personal Houses spread across New Delhi, Bangkok, Malaysia, Hong Kong, Taipei, Shanghai, Seoul, Kanazawa, Osaka, Tokyo, North America, South America, Europe, Middle East, and Australia.


Some Project of Patrick Blanc
Parlement de Bruxelles


Parlement de Bruxelles
with Patrick Blanc


London Anthenaeum Hotel


Hotel Anthenaeum - London



You can Watch Video the Making of Vertical Garden (Green Wall) :

Making Vertical Garden | Green Garden Video




Making Vertical Garden | Green Garden with Patrick Blanc




Open Space area is decreasingly due to rapid human growth and the need for building.

We need more open area!!!





17 komentar:

  1. beuhh keren tuh.. indah dan seger melihat taman berdiri kayak gitu

    BalasHapus
  2. Di saat lahan semakin terbatas, maka taman2 vertikal bisa menjadi solusi ya Bang...

    BTW, apa kabar Bang ? maaf nih lama gak bisa blogging dan mampir kesini.

    BalasHapus
  3. Terkesan banget nih dg taman gantungnya babilonia... keren banget...

    BalasHapus
  4. Wah, kalau artikel yang berbahasa inggris, aku rada kurang mengerti. Tetapi mengamati gambar2 diatas, benar2 membuatku terkesan. Sepatutnyalah kita belajar dari negara luar yang telah berhasil menerapkan GREEN GARDEN dalam segenap bidang kehidupan mereka. Tentu perlu ada saling keterkaitan antara semua pihak baik pemerintah, masyarakat dan swasta untuk sama2 memulai penerapan green garden. Mulai dari hal terkecil misalnya, mencoba menanam bunga2an segar di pekarangan rumah. Jika telah berhasil, bisa diterapkan pada skala yang lebih besar.

    BalasHapus
  5. kalo gedung di Jakarta begitu semua, wah...

    BalasHapus
  6. waduuh , ndak ngerti artinyaa.. wkwkkww

    BalasHapus
  7. mesti translate dulu nih Sob, :P Kalo ngeliat gambarnya bagus juga bangunan itu dengan (mungkin) tanaman merambat yang menempel ditemboknya.
    Tampak asri dan menyegarkan.

    BalasHapus
  8. numpang promo akh. beli dong buku kumcer saya di sini pesennya ya. http://nulisbuku.com/books/view/kumpulan-cerpen-teenlit-:-jerawat-cinta
    hehehee

    BalasHapus
  9. perasaan pernah baca ini, oh ya dulu judule pake basa lokal he he..
    sejuk pokoke kalo liat yang ijo-jo bang, jadi inget vertikal garden ane sudah lebat, dipetik daunnya buat wedang cincau.. huenak tenan -kabuur-

    BalasHapus
  10. mau manjat rumput yang di dinding ahhh...

    BalasHapus
  11. wah patut di tiru tuh di negara ini bisa setidaknya bisa mengurangi efek rumah kaca yaa.., cuman perwatannya harus rutin juga agar tak terlihat seperti semak belukar.

    BalasHapus
  12. series of very beautiful flower, cool

    BalasHapus
  13. cakepp banget gardennya. sayangnya rumah gue aja kagak vertikal..piye bikin garden vertikal ya? o.O

    BalasHapus
  14. Memang butuh kejutan teknologi untuk hal ramah lingkungan.
    OOT : Mas, makasih ya. Lewat blog ini saya jadi tahu cerita ttg adek Dija yg skrg lagi ultah ke sembilan bulannya;

    BalasHapus
  15. sebuah gagasan baru yang bagus untuk dilakukan taman vertikal

    BalasHapus
  16. Cuma 1 kata yang bisa gw ucapkan : KEREN!!!!

    BalasHapus

Copyright © 2013 attayaya: Vertical Garden | Green Wall | Blogger Template for Bertuah | Design by Ais Bertuah