30 September 2010

Ini Bapak...... sms bodoh

Ini bapak pnjam hp orang, tlng bliin bpk puls 50rb, krm ke nomr barunya bpk = 081215007990, bpk lagi ada masalah dikntor polisi, jangn tlp/sms, nanti bpk yg tlp, penting


PENIPU!!!


sms bodoh ini dikirim oleh nomor hp 081944513842
jaaaah sesama XL dgnku
kuterima tanggal 25 september 2010 jam 7:15 wib

kublas :
Janganlah menjadi manusia bodoh yang suka menipu orang. Ingat neraka. BAPAKKU udah tenang terkubur 34 tahun yang lalu di dalam tanah


Gatau dia kalo bapakku udah almarhum
Ga mungkin punya hape.

selengkapnya...

27 September 2010

10-10-10 Global Work Party

10-10-10 Global Work Party merupakan kegiatan yang ditaja para pemerhati lingkungan untuk memberikan pengetahuan dan tindakan nyata terhadap penyelamatan lingkungan. Beberapa komunitas telah membuat kegiatan sehubungan dengan hal itu. Untuk kegiatan yang terdaftar sampai dengan 24 September 2010, beberapa di antaranya (pribadi maupun komunitas) adalah :
(tidak semuanya terdaftar karena ada beberapa pribadi/komunitas yang langsung bergerak/bertindak tanpa mendaftar ke 350.org karena yang PENTING adalah tindakan bukan cuma mendaftar doang)

Sea Level Up
Jalan Listrik
Medan, Indonesia
Event Organizer : Dr Abdul Razak M
http://www.350.org/sea-level

Help Earth
Jl.Iskandar
Tangerang, BT, 15121
Indonesia
Event Organizer : Berry p
http://www.350.org/help-earth

Plant trees, Pick up trash in your town
Jalan Minangkabau, Jalan Padang
Jakarta, JK, 13240
Indonesia
Event Organizer : Natasha M
http://www.350.org/plant-trees-pick-trash-your-town

Meirini Sucahyo Program
Kompleks Dosen UI No. 8, Jl. Ciputat Raya, Ciputat
Jakarta Selatan, JK, 15419
Indonesia
Event Organizer : Rini S
http://www.350.org/meirini-sucahyo

We Love Earth
lenteng agung, jakarta selatan
jakarta, JK,
Indonesia
We will observe the trees that we have planted before at Sanggar Daun, Lenteng Agung. Then, we will educate the children there to always care and love the environment from the simplest way. The last action is we will do campaign by taking pictures which describe how we love the earth and upload them to all medias we have, such as twitter, facebook, blog, etc. Event Host: London School of Public Relations Climate Change Champions Club (LSPR 4C) http://lspr-4c.blogspot.com http://twitter.com/LSPR_4C
Event Organizer : Ghea A
http://www.350.org/we-love-earth

Launching of Greenpeace Association of International Activists (GAIA) at Jakarta International School, Indonesia
Greenpeace Posters and colorful face paint will be abundant at Jakarta International School on the 10th of October (which will now be the 11th due to scheduling issues) - I'm hoping to raise awareness about the environment, the new Rainbow Warrior, and maybe get some people to make donations or sign up with Greenpeace and the group.
I'll mention the event to raise awareness in the school bulletin next week, and if I could only get some things to sell we might make a little more money for the Rainbow Warrior etc. Badges and stickers always go down well! Contact me if you can help and live in or travel to often Jakarta please!!
How to Get Involved Planning the Event: I need some stuff to sell, and some contacts in Jakarta who can help me get some Greenpeace merchandise or brochures please!
Jakarta, JK,
Indonesia
Event Organizer : Emma W
http://www.350.org/launching-greenpeace-association-international-activists-gaia-jakarta-international-school-indonesia

Ride to Green
JL. cahaya titis rt04/02
depok, JR, 16426
Indonesia
Event Organizer : Arie s
riding bycicle around the city with my comunnity..
http://www.350.org/ride-green

D-E-M-O
Jalan Merdeka
Bandung,
Indonesia
Event Organizer : Yangki S
http://www.350.org/d-e-m-o

Bike Party; one bike one tree
Jalan Braga
Bandung,
Indonesia
Event Organizer : Syaiful R
http://www.350.org/bike-party-one-bike-one-tree

Let's Go Green
Jl.Pahlawan - Jl.H Agus Sali,
Madiun, 63133
Indonesia
Event Organizer : Zusfan m
http://www.350.org/lets-go-green

Light Off
every where light off
surabaya, JI, 60117
Indonesia
Event Organizer : Nukky T
I will tell every one(friends,brother or sister,every man)to switch off light just for 3 hour from 18.00-21.00 WIB
I'll using facebook,twitter,e-mail,sms to promote that for global change
GO CLEAN EARTH,SAVE NOW...Play later
http://www.350.org/light

Discution Green Campus
Manado 10 Join the 10:10 Campaign
Manado, SW, 95262
Indonesia
Event Organizer : Gerry W
Discussion of actions to be taken for prevention of global warming effects
How to Get Involved Planning the Event: This discussion will be collated and discussed with
http://www.350.org/discution-green-campus


selengkapnya...

25 September 2010

Internet Bandwith Speedtest, Menghitung Kecepatan Internet

Internet Bandwith Speedtest, Menghitung Kecepatan Internet diperlukan untuk pengujian atas bandwith yang telah kita sewa. Terutama dibutuhkan di warnet agar dapat memberikan pelayanan yang baik kepada pengguna warnet dengan memastikan kecepatan standar yang telah disewa tercapai dengan baik. Jika tidak tercapai, komplain dapat dilayangkan kepada perusahaan jasa penyedia/provider bandwith internet tersebut.

Kebanyakan perusahaan penyedia jasa bandwith internet (apalagi perusahaan di Indonesia) menggunakan mesin penghitungan dari Ookla Net Metrics (http://www.ookla.com/) yang kode php-nya disewa sekitar 400 dollar per tahun. Hasilnya cukup bagus dan mendekati kenyataan. Mungkin karena server penghitungnya berada didalam wilayah bandwith Indonesia, sehingga hasilnya bagus.

Salah satu tool Internet Bandwith Speedtest, Menghitung Kecepatan Internet yang digunakan :
Klik tool di bawah ini



atau bisa juga dengan mengunjungi penyedia jasa penghitungan kecepatan bandwith internet seperti :
http://speedtest.indosatm2.com/
http://www.speedtest.net/
http://www.speedtest.net/mini.php
http://www.bandwidthplace.com/
http://www.my-speedtest.com/
http://speedtest.biznetnetworks.com/
http://www.internetfrog.com/mypc/speedtest/
http://speedtest.telkomspeedy.com/
http://www.dslreports.com/speedtest?flash=1

Tapi aku suka pake alamat yang ini :
http://bwmeter.i2.co.id/meter.php


selengkapnya...

Easy Math Tutoring by Online Math Tutors

Easy Math Tutoring by Online Math Tutors

Mathematics is a unique discipline which requires a student to learn various formulas and rules in numeric operations. Equation, subtraction, division, or other advanced operations such as algebra, linear, calculus, and more are branches of Mathematics which mostly troublesome for students from any grades. At tutorvista.com you are assisted to find math answer easily by expert tutor until you find yourself that you are able to grab the points of all Mathematics sub disciplines.

At tutorvista.com you will be able to find tutor who are expert in any level of algebra, starting from algebra 1 for K-12 to college algebra. You can either get a quick problem solving at math problem solver at any time and any place or get an intensive tutoring to prepare for your algebra examination at algebra solver. Not only algebra, other tutoring are also available for other Mathematics sub disciplines such as Linear and Square root operation. Solving linear equations in tutorvista.com will be easier since you are provided with the material, linear equations question banks, and a 24/7 tutor who will always available to assist you studying. Square root calculator provides you methods to solve square root operation easily and will keep you excel in studying square root operation. Only at tutorvista.com you will be able to find the most complete Math helps only by subscribing for $99, 99 per month for a 24/7 math tutoring.

selengkapnya...

24 September 2010

Sifat dan Fungsi Mimpi (The Nature and Function of Dreams)

Sifat dan Fungsi Mimpi (The Nature and Function of Dreams) merupakan sebuah artikel yang ditulis oleh Rachel Berman yang tertera di sebuah website Serendip (http://serendip.brynmawr.edu/exchange/node/1798). Sebagai bagian dari kategori tulisan "Biology 202, 1999 Final Web Reports".

Mimpi sebagai suatu pengalaman bawah sadar yang melibatkan penglihatan, pendengaran, pikiran, perasaan, atau indra lainnya dalam tidur, terutama saat tidur yang disertai gerakan mata yang cepat (rapid eye movement/REM sleep). Kejadian dalam mimpi biasanya mustahil terjadi dalam dunia nyata, dan di luar kuasa pemimpi. Pengecualiannya adalah dalam mimpi yang disebut lucid dreaming. Dalam mimpi demikian, pemimpi menyadari bahwa dia sedang bermimpi saat mimpi tersebut masih berlangsung, dan kadang-kadang mampu mengubah lingkungan dalam mimpinya serta mengendalikan beberapa aspek dalam mimpi tersebut. Pemimpi juga dapat merasakan emosi ketika bermimpi, misalnya emosi takut dalam mimpi buruk. Ilmu yang mempelajari mimpi disebut oneirologi.
(Wikipedia)


Postingan ini hanya menerjemahkan tulisan Rachel Berman untuk memeriahkan acara ulang tahun blog Bang Munir (smp3lembang.blogspot.com), yang mana aku TIDAK BISA memenuhi ketentuan yang disyaratkan yaitu :
Lomba Menuliskan Mimpi Terindah atau mimpi Terburuk yang pernah Anda Alami

huaaaaaaa.... ga dapat hadiah deh...


Sifat dan Fungsi of Mimpi
Rachel Berman


Terdapat suatu keadaan dimana kesadaran terjadi dari suatu pengalaman atau apa yang dibayangkan. Kondisi ini meliputi kemampuan untuk bermimpi (1). Keadaan mimpi sangat luar biasa dari penggabungan kemungkinan yang tidak terbatas dari setiap masing-masing pemimpi. Nietzsche (1844-1900), seorang filsuf Jerman, menunjukkan bahwa mimpi merupakan teka-teki sejak "usia awal manusia" ketika "manusia percaya bahwa ia menemukan sebuah dunia nyata yang keduanya yaitu dunia dalam mimpi ..." (2). Pertanyaan bahwa manusia bergulat dengan sejak dulu tentang hal ini adalah : mengapa kita memiliki mimpi dan apa maksud dari mimpi itu? Di satu sisi, ada sejumlah ilmuwan terkemuka, seperti Drs. Allan Hobson dan Robert McCarley dari Harvard University, yang berpendapat bahwa kita bermimpi untuk alasan fisiologis saja dan bahwa mimpi tidak lebih dari "keadaan biologis tanpa arti" yang tidak memiliki konten psikologis. Pandangan yang menentang berasal dari sejumlah besar psikoanalis yang mengikuti pemikiran Freudian. Mereka percaya bahwa kita bermimpi untuk alasan psikologis dan bahwa mimpi dapat dan harus ditafsirkan karena merupakan jalan menuju ketidaksadaran kita. Setelah observasi Sir Richard Burton mengatakan bahwa "kebenaran bagaikan cermin yang hancur berkeping-keping dalam berjuta ruang, sedangkan setiap kepercayaan sangat sedikit dimiliki," aku akan mengambil posisi tengah dalam hal teori mimpi ini. Posisi ini mengakui bahwa mimpi mungkin penentu da;am hal fisiologis, maupun yang psikologis (3). Pendekatan seperti ini memungkinkan mengeksplorasi masalah lebih dari satu sudut, sehingga memungkinkan sintesis yang lebih "jujur" dari berbagai potongan pengetahuan kami saat ini tentang mimpi. Sebelum memeriksa setiap teori mimpi, kita harus memiliki pengetahuan tentang hakikat mimpi dan tahap siklus tidur selama mimpi terjadi.

Bermimpi didefinisikan sebagai "urutan sensasi, gambar, emosi, dan pikiran melalui pikiran seseorang tidur itu" (4). Dua unsur penting dari mimpi adalah urutan persepsi dan adanya citra halusinasi, yaitu visual atau auditori di alam. Mimpi terjadi dalam tahap siklus tidur yang disebut tidur REM (Rapid Eye Movement) atau tidur paradoks. Subyek yang terjaga dari tahap lain tidur yang disebut tidur NREM (Non-Rapid Eye Movement yang terjadi sebelum tidur REM) tidak menggambarkan pengalaman sebelumnya dari mereka sebagai bermimpi (4).

Menurut ahli biologi, kesadaran adalah "kemampuan untuk bereaksi terhadap lingkungan." Kemampuan ini sementara ditunda selama tidur dan bermimpi sehingga dapat dianggap sebagai proses tak sadar (5). gelombang otak, gerakan mata, dan otot, adalah tiga langkah utama tidur yang digunakan dalam penelitian tersebut. Dari catatan poligraf dari dua tahap utama dari tidur, tidur NREM dan REM, jelas bahwa pergerakan mata jauh lebih intens selama tidur REM (pada kenyataannya, huruf berdiri untuk gerakan mata cepat). Selama periode bangun, irama gerakan otot relatif lebih tinggi daripada irama gerakan otot ketika NREM, yang dapat dianggap moderat. Namun, selama tidur REM ada irama gerakan otot yang signifikan dan tidur yang dapat dianggap hampir lumpuh (6). Paradoks pusat dari tidur REM adalah bahwa ada respon meningkat menjadi rangsangan sensor di wilayah talamokortikal dari otak (seperti dalam keadaan terbangun) walaupun fakta bahwa ada kurangnya respon kognitif terhadap rangsangan sensorik (7). Pada dasarnya, tubuh kita sangat merespons, kita mengalami semua emosi dan gambar yang tampak begitu nyata .... sementara saat itu kita mengalami lumpuh (ketidakmampuan gerak) dari leher ke bawah (8). Juga, harus ditekankan bahwa setiap orang yang bermimpi, orang-orang yang mengklaim bahwa mereka tidak sedang bermimpi, secara sederhana mereka pernah bangun pada saat tidur REM mereka dan mengingatnya (9).

Teori komprehensif tertua tentang mimpi dirumuskan oleh Sigmund Freud (1856-1939), seorang ahli saraf Austria. Dalam rangka untuk memahami pandangan Freud tentang mimpi, pertama-tama kita harus melihat pada konsepnya tentang bagaimana otak bekerja. Saat ini diketahui fakta bahwa dua jenis neuron yang ada dalam sistem saraf yaitu perangsang dan penghambat. Kedua jenis neuron berkomunikasi melalui transmisi sinyal listrik. Neuron bisa melakukannya secara spontan atau dengan menerima sinyal rangsang dari neuron lain. Perbedaannya adalah bahwa neuron perangsang mengirimkan sinyal yang menyebabkan peningkatan aktivitas pada neuron lain, sedangkan neuron penghambat mengirim sinyal yang mengurangi atau menghambat aktivitas neuron lain. Sistem saraf terbuat dari jaringan yang sangat kompleks dengan interkoneksi rumit antara miliaran neuron perangsangan dan penghambatan (3).

.
.
.
Selanjutnya terjemahin sendiri ya
.
.
.




The Nature and Function of Dreams
Rachel Berman


There is a state of consciousness in which one could be or experience anything imaginable. This state encompasses the ability to dream (1). The dream state is quite remarkable and incorporates infinite possibilities for the dreamer within each of us. Nietzsche (1844-1900), a German philosopher, points out that dreams were a puzzle since “the ages of rude beginning of culture” when “man believed that he was discovering a second real world in a dream... (2).” The question that human beings were wrestling with since then is: why do we have dreams and what, if anything, do they mean. On the one hand, there are a number of prominent scientists, such as Drs. Allan Hobson and Robert McCarley of Harvard University, who argue that we dream for physiological reasons only and that dreams are nothing more than “meaningless biology” lacking any psychological content. The opposing view comes from a large number of psychoanalysts that follow Freudian thought. They believe that we dream for psychological reasons and that any dream can and should be interpreted because it is a road to our unconsciousness. Following Sir Richard Burton’s observation that “truth is the shattered mirror strown in myriad bits; while each believes his little bit the whole to own,” I will take a middle ground position in regards to current dream theories. This position recognizes that dreams might have physiological determinants, as well as psychological ones (3). Such an approach lets one explore the problem from more that one angle, thereby allowing a more “truthful” synthesis of the various pieces of our current knowledge of dreams. Before examining any dream theories, we must have some knowledge of the nature of dreams and of the stage of the sleep cycle during which dreams occur.

Dreaming is defined as “a sequence of sensations, images, emotions, and thoughts passing through a sleeping person’s mind” (4).The two important constituents of dreams are the sequence of perceptions and the presence of hallucinatory imagery, that is visual or auditory in nature. Dreams occur in the stage of the sleep cycle called REM sleep or paradoxical sleep. The subjects who awake from another stage of sleep called NREM sleep (occurs before REM sleep) do not describe their prior experience as dreaming (4).

According to biologists, consciousness is “an ability to react to the environment.” This ability is temporarily suspended during sleep and thus dreaming can be thought of as an unconscious process (5). Brain waves, eye movements, and muscle tone, are the three major measures of sleep that are used in its study. From the polygraph records of the two major stages of sleep, NREM and REM sleep, it is apparent that eye movement is much more intense during REM sleep (in fact, the letters stand for rapid eye movement). During wake periods, muscle tone is high relative to NREM muscle tone, which can be considered to be moderate. However, during REM sleep there is no significant muscle tone and the sleeper can be considered virtually paralyzed (6). The central paradox of REM sleep is that there is an increased responsiveness to sensory stimuli in the thalamocortical region of the brain (much like in the awakened state) despite the fact that there is a lack of cognitive responsiveness to sensory stimuli (7). Basically, our body is intensely responding, we are having all these emotions and images which seem so real....all while we are paralyzed from the neck down (8). Also, it should be stressed that everyone dreams; the people who claim that they do not, simply never wake up during their REM sleep to remember it (9). Now that we know what is meant by dreaming and when it occurs, we can turn to the question of what it signifies.

The oldest comprehensive theory of dreams was formulated by Sigmund Freud (1856-1939), an Austrian neurologist. In order to understand Freud’s view of dreams we must first look at his conception of how the brain works. Today, it is a known fact that two types of neurons are present in the nervous system - excitatory and inhibitory. Both types of neurons communicate through transmission of electrical signals. The neurons can either do so spontaneously or by receiving excitatory signals from other neurons. The difference is that excitatory neurons transmit signals which cause increased activity in other neurons, while inhibitory neurons send signals which decrease or inhibit the activity of other neurons. The nervous system is made of an extraordinarily complex network of intricate interconnections between billions of excitatory and inhibitory neurons (3).

During Freud’s time, only process of excitation has been discovered while the process of inhibition was not even hypothesized. Drawing from the model of a completely excitatory system, Freud concluded that “nervous energy” (caused by excitation due to, say a, thought) could only be discharged by some sort of motor action. An outcome of this theory is that once you got a notion in the brain, it would be passed around the nervous system until you decided to face it and do something about it, or until it found a way to manifest itself, either in an unintended action, such as the famous “Freudian slip,” or in form of visual imagery, such as a dream (3).

Of course, today we know that the nervous system which generates “blasts of energy” could not exist since it would produce persistent, uncontrolled seizure activity! However, from the excitatory model of nervous system, Freud’s theory about the nature of dreams can logically follow (3).

According to Freud, every dream has meaning and carries a message manifested by unconscious processes. The content of the dream is a metaphor for some disguised, or rather repressed, wish of the consciousness. In order to interpret a dream, one has to reason backwards in a process of interpretation known as “free association” (this method is still practiced in modern psychoanalysis). For example, if a person dreamt of a key, Freud would ask what was the first thing which came to mind in connection with a key. A person would likely answer that what came to mind is a lock. Freud would then reason about the connection of the two and about the symbolism involved. He would likely conclude that the “lock and key” imagery expressed the person’s wish to have connection! (3).

Freud thought that the function of dreams was to allow the release of repressed thoughts and impulses which cause excitation in neural activity. The force which causes dreams to occur was, in all cases, an unconscious and instinctual wish. The only way that the wish could be subdued is by the release of the “nervous energy” that was caused by it. Also, Freud noted that “though the number of symbols is large, the number of subjects symbolized is not large. In dreams those pertaining to life are the overwhelming majority...They represent the most primitive ideas and interests imaginable (10).” Therefore, the same dream that is dreamt by two different people (or the same “dream symbol”) meant that they both had the same repressed wish. This wish, whether sevual or otherwise, was the force behind every dream and therefore all dreams must contain a necessarily meaningful message (3).

Today we know that dreams are not triggered by psychological factors, such as repressed desires or wishes, but rather by a purely biological process - REM sleep. We can no longer infer that wishes play a role in dreams because they do not spur dreams. If taken further, we can no longer assume that every, or any dream for that matter, has any significant meaning (3).

The latest neurophysiological theory of dreams, which is in direct opposition with Freudian concepts, was developed by two Harvard University scientists - Drs. Allan Hobson and Robert McCarley. According to their Activation-Synthesis Model, dreaming is caused physiologically by a “dream state generator,” which is located in the brain stem. It is “on” during REM sleep, while all sensory input and motor output are blocked, and the neurons in the cerebral cortex are activated by random impulses that generate sensory information within the nervous system. As Hobson and McCarley put it: “the activated forebrain then synthesizes the dream out of internally generated information, trying its best to make sense out of the nonsense it is being presented with (3).”

The logic used in the development of the Activation-Synthesis Model stems from the predictable regularity that is observed in the triggering of a dream state. Hobson and McCarley stress that “the motivating force for dreaming is not psychological but physiological since the time of occurrence and duration of dreaming sleep are quite constant, suggesting a preprogrammed, neurally determined genesis (3).”

Hobson’s and McCartey’s treatment of symbol formation is also in direct opposition with Freudian conception. They believe that “bizarre features” of a dream world are simply a reflection of the bizarre state (the bombardment with internal excitory signals, etc.) of the dreaming brain. That is, in the construction of a dream “the forebrain may be making the best of a bad job in producing even a partially coherent dream imagery from the relatively noisy signals sent up to it from the brain stem.” This implies that dreams have no emotional content since they are triggered only by sensory and motor aspects of bodily activity (3).

Hobson’s and McCarley’s notion that “dreams were after all merely senseless, random accompaniment of the autonomous electrical activity of the sleeping Central Nervous System” does not provide all the pieces of the broken mirror puzzle. Based on our knowledge of brain physiology, there is no doubt that the Activation-Synthesis Model is right by dismissing the Freudian notion that dreams are instigated by a wish. However, before regarding dreams as meaningless productions, the function of dreams and the factors that influence their synthesis must be further examined (3).

Hobson hypothesis that the likely function of dreams has to do with “the sign of genetically determined, functionally dynamic blueprint of the brain designed to construct and to test the brain circuits that underlie our behavior - including cognition and meaning attribution.” Another words, dreaming is a mechanism intended to stimulate the neural circuits and this stimulation must in some way be critical to normal brain functioning during the awake state (11).

Various evidence certainly suggests that dreaming is more than “genetically determined.” The fact that we, at some times, have dreams with an eloquently constructed story lines, as well as the fact that dreams do influence behavior in many instances, point to the idea that higher order mental functioning has the ability to influence a lower order functioning of the “dream state generator” of the brain stem (3).

Dreams very often have a profound effect on how one relates to the outside world. One dreamer recalls: “when my children were about nine and four I had a dream that they were crossing the street at a crosswalk with friend of theirs. All three got hit by a car and were killed. I recall waking up and being absolutely terrified. I jumped out of bed and went to check on them. They were both sound asleep and in good health. None the less the fear would not leave me so I did something that I ready do, I knelt be my bed with tears running down my face and prayed to God that this dream never come true.” In fact, this mother’s entire outlook on life was changed by her dream; she restored her belief in God and became a more protective mother who appreciated each day with her children (12). Stories like this are numerous and it is apparent that many dreams give people a profusion of various information about themselves and their relation to the outside world that they can not know from the genome alone (13).

Another point to consider is that the synthesis of dreams, while influenced by the genome, is also influenced by a particular person’s experiences. Perceptions gained through these experiences play a role in the type of a dream world that the brain makes up. The genome is there to establish the particular types, amounts, and various neural connections present in the brain. In what ways and which of these connections are used is determined by each person’s unique experiences which effect behavior by producing a permanent change in the brain (after the experience is detected by sensory nerves). This change may alter neural connections in the brain or alter how they work and thus it will influence how one dreams. However, in any discussion of dreams, it is equally important not to forget the genetic factors that are stressed by the Activation-Synthesis Model. It has been long apparent that the genome does influence what and how quickly and easily one learns. It must also influence how one dreams by providing the nervous system with the tools (neural connections, etc.) from which to create dreams (13). The point to note is that the phenomenon of the brain making things up for itself, which is evident during dreaming, has to do with both the genome and experience.

The case of lucid dreaming, which is the state of dreaming while knowing that you are dreaming (14), also shows that there is more to the story than what the Activation-Synthesis Model can offer. Lucid dreaming has been proven to occur due to technology which lets people signal through electrodes attached to corners of their eyes (by prearranged eye movements) when they realize that they are dreaming (15). If dreams were simply a result of the forebrain ”making the best of a bad job in producing even partially coherent dream imagery from the relatively noisy signals sent up to it” from the brain stem, then how could a person know that they are dreaming, be able to exercise volatile choice in a lucid dream, or carry out a previously planned course of action in a dream? Also, studies of lucid dreams indicate that dreamers are at times able to have their own intentions, ideas, and feelings. These feelings can not simply be attributed to random brain stem stimulus, but rather they might be a response of some higher order perceptions (3).

As is evidenced, dreaming has both physiological determinants as expressed by Activation-Synthesis Model, as well as psychological determinants. These two factors are played out in astonishingly unique ways in each individual. Therefor, it is hard to believe that the same symbol that appears in the dreams of two different people actually means the same thing, if anything at all. The brains of two people are extremely different, not only due to genetic differences but also due to their relation to the external world (the experiences of each person are very unique). The other fact that adds to this uniqueness is how each of their brains uses the input of genes and experience to synthesize the dream world (13). Taking all these factors into account, with the added knowledge of the complexity of the nervous system, it becomes apparent that the notion of universal dream symbols is quite shaky.

Dreams embody a synthesis of our being that is manifested at both the physiological and the psychological levels. All these give us a glimpse into what we are like. We have inside us, through the power of dreaming and imagining, a unique ability to experience the world like no one else has and to use ourselves as a subject of exploration (13). The important thing is to keep dreaming and questioning for the mystery of our unconsciousness may unravel itself through its own process of discovery.

Sources :
1) Lucidity Research, Past and Future
2) Dreaming, Illusion, and Reality
3)Dreaming: Function and Meaning
4)Dreaming: A Neurocognitive Approach
5)A Biophysical Model for Altered States of Consciousness
6)Brain/Body Activity During Sleep and Dreams
7)Conscious and pre-conscious processes
8)Function of REM and NREM
9)REM sleep
10)Freud: “Introductory lectures on psycho-analysis” , Reference #2 within Dreaming: Function and Meaning
11)Dream Dialogue , Reference #7 within Dreaming: Function and Meaning
12)Why is Dream Forgetting Common?
13)From Genomes to Dreams
14)What is a Lucid Dream?
15)Lucid Dreaming Proof




selengkapnya...

22 September 2010

Facebook Tidak Bersahabat dengan Lingkungan

Facebook Tidak Bersahabat dengan Lingkungan seperti yang diberikan oleg Greenpeace melalui email.

Facebook founder Mark Zuckerberg is 'in a relationship' with coal

The relationship began in January, when Zuckerberg announced that he would build a data center in Prineville, Oregon, choosing coal to power it.

Then he announced that he would double the size of the storage facility, also doubling his dependence on coal despite its well-earned dirty reputation.

It's time for Mark and Facebook to 'unfriend' coal.

Ternyata, Facebook yang dipimpin oleh Mark Zuckerberg akan mendirikan pusat data di Prineville, Oregon yang menggunakan sumber tenaga dari batubara. Mark juga akan meningkatkan kapasitas pusat data tersebut yang berarti juga meningkatkan penggunaan sumber daya dari batubara tersebut.

Watch this video.....

THE SOCIAL NETWORK
....
THE SO COAL NETWORK






SO..............

MARI KITA SURATI MARK ZUCKERBERG AGAR MERUBAH RENCANANYA MENGGUNAKAN SUMBER TENAGA DARI BATUBARA.
MASIH ADA SUMBER TENAGA LAIN YANG RAMAH LINGKUNGAN SEPERTI ANGIN dan MATAHARI.

JIKA INGIN MENYURATI MARK MELALUI FASILITAS GREENPEACE, SILAHKAN KUNJUNGI ALAMAT INI :

http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/climate-change/cool-it/ITs-carbon-footprint/Facebook/

selengkapnya...

21 September 2010

Suatu hari.... draft yang tidak selesai

SUATU hari...

Kudatangi ia dengan senyum yang paling canggih yang pernah dilemparkan oleh mulutku yang bau asem asap rokok. Dia pun melemparkan senyumnya dengan keras hampir nyemplung tuh senyum ke dalam got.

Bukannya aku yang harus duluan menyapanya dengan kata-kata yang berhias jambul burung merak, eeeh malah ia duluan mengeluarkan suara sapaan bagai gemuruh petir selaksa menyambar bumi.

"Selamat siang bang, ada yang bisa saya bantai?", tanyanya dengan senyum menawan berkat rajin olahraga (ahhh sok tau ahhh).

"Siang mba, sapi tetangga saya mo dibantai untuk qorban lebaran Haji", kataku dengan senyum yang sok-sok diramahin alias senyum super canggih.

"Saya tahu permasalahan abang, bahwa abang mau kirim uang via WU khan?", jelasnya.

"lhaaaa eyaaalahhh, khan ini loket WU", senyumku mencoba dikembangkan bagai busa kesiram air seperti spongebob.

"Saya tahu bahwa ongkos WU cukup mahal sekitar seratus dua belas ribu rupiah (ditulis pake kapur barus : Rp.112.000). Saya tahu abang ga cukup uangnya untuk membayar ongkos itu, karena utang abang di warung bakso masih belom dibayar", cerocos mba ini.

"Saya tahu perasaan mba kepada abang bahwa mba sangat menyukai abang dan hendak mengajak menikah dengan biaya seratus dua belas ribu rupiah. Tetapi maaf, abang sedang mau menyanyikan lagu "kutunggu jandamu" kepada Rosa. Kalaupun meleset, dapet Manohara pun jadilah", jelasku kemudian yang sebenarnya ga jelas.

bla..
bla...
bla....

DRAFT INI TIDAK PERNAH SELESAI, MPE AKHIRNYA DIPUBLISH APA ADANYA. KALIMATNYA MASIH KASAR DAN ACAKADUT.
REKAAN BERCAMPUR KENYATAAN TENTANG KEJADIANKU MENGIRIM UANG VIA WU (WESTERN UNION).


MERDEKA BUNG!!!



selengkapnya...

18 September 2010

NEW SONY VAIO TRANSFORMING

NEW VERSION OF SONY VAIO melakukan transforming alias perubahan bentuk

VAIO
VAIO
VAIO
VAIO
VAIO
VAIO
VAIO
VAIO

VAIJO
VAIJO
VAIJO
VAIJO
VAIJO
VAIJO
VAIJO
VAIJO
VAIJO


PAIJO
PAIJO
PAIJO
PAIJO
PAIJO
PAIJO
PAIJO
PAIJO
PAIJO


ternyata SONY VAIO berubah jadi PAIJO
mungkin Sony Vaio itu adalah buatan Kang Mas Paijo....


terinspirasi dari gambar kartun di
http://chickenstrip.wordpress.com

selengkapnya...

Greenpeace virtual ship


Greenpeace virtual ship mirip dengan sebuah permainan online. Mendaftar terlebih dahulu, lalu memainkan dan bergabung dengan crew (awak kabin) lainnya. Sampai saat postingan ini dibuat, telah bergabung sekitar 3500 awak kabin kapal virtual Greenpeace. Permainan/Game online ini memiliki misi keliling dunia menjelajah tempat dan lokasi laut yang tercemar untuk diselamatkan, dan juga mengurangi penggunaan bahan bakar fosil (minyak bumi, batubara) serta nuklir. Misi kapal ini lebih mengedepankan penggunaan energi terbarukan (renewable energy), energi matahari dan angin, Greenpeace menyebutnya Energy [R]evolution.

Setelah mendaftar, kita akan mengambil bagian dari online activities (kegiatan online) sehubungan dengan Global Day 10.10.10 (10 Oktober 2010).

Kita dapat mendaftar di :
http://www.greenpeace.org/er-ship/Welcome-aboard

Lalu kita akan diarahkan ke sebuah peta dan memilih lokasi yang akan dituju sampai ke detail peta. Setelah itu kita akan diberi tugas sesuai lokasi yang dituju.

Misalnya aku memilih Pelabuhan Belawan Medan - Indonesia.
Disitu ada tugas mengenai masalah "Naiknya permukaan air laut (sea-level-up)". Lalu mengerjakan tugas dan dapat bergabung dengan aktivitas offline.

Jadi, game ini bukan menampilkan kapal virtual sebenarnya, tetapi lebih menunjuk kepada peta lokasi. Ketika sampai di lokasi, ada tugas yang harus dikerjakan. Cukup sederhana, tapi memberikan pengetahuan lebih tentang masalah lingkungan di lokasi tersebut.




oia....
silahkan nikmati video singkat ini




selengkapnya...

15 September 2010

Festival Lampu Colok Pekanbaru, Minyak Tanah Tak Ada, Hilang Satu Budaya

Festival Lampu Colok, Minyak Tanah Tak Ada, Hilang Satu Budaya merupakan uneg-unegku atas dihilangkannya peredaran minyak tanah di seluruh Indonesia. Festival Lampu Colok merupakan festival lampu minyak tanah yang menjadi bagian sejarah Melayu sejak dahulu kala, diadakan di setiap kecamatan di Kota Pekanbaru saat akhir Ramadhan. Tahun ini terasa kurang meriah karena beberapa kecamatan tidak bisa mendapatkan minyak tanah seperti tahun-tahun sebelumnya untuk menyalakan lampu colok. Hiasan lampu colok merupakan tradisi Melayu pada malam Lailatul Qadar yang ada sejak lama. Warga menyalakan lampu colok untuk menerangi jalan menuju mesjid dan disekitar masjid untuk beribadah pada malam suci di bulan Ramadhan tersebut. Dari malam Ramadhan pertama sebenarnya lampu colok sudah dipasang, cuma jumlah sedikit saja, dan makin banyak dan besar diakhir bulan Ramadhan, terutama di malam ke 27 Ramadhan.

Sesuai perkembangan jaman, desainnya pun ikut berubah sesuai kondisi saat itu. Satu desain utama lampu colok membutuhkan sekitar 1000 - 2000 bahkan bisa mencapai 5000 lampu colok yang diisi minyak tanah antara 100 ml - 200 ml yang bisa dipakai hanya untuk 1 malam saja yang dihidupkan dari setelah maghrib sampai sekitar jam 11 atau 12 malam saja. Malam berikutnya harus diisi minyak tanah lagi. Ini berarti membutuhkan minyak tanah 100 - 200 liter setiap malamnya untuk 1 buah desain yang besar dengan 1000 - 2000 lampu colok. Penghematan bisa dilakukan jika pemadaman lampu colok dipercepat, sehingga sisa minyak tanah yang masih berada dalam botol lampu colok tersebut bisa ditambahkan untuk malam berikutnya.

Biasanya setiap kecamatan memiliki 1 desain utama besar dan 2 desain kecil di tambah lampu penerang jalan yang disusun berjajar. Maka diperkirakan setiap kecamatan membutuhkan sekitar 100 liter tiap malam lebih. Jumlah liter ini akan membengkak terutama di daerah Kabupaten Bengkalis yang mempunyai desain yang lebih besar (mungkin paling besar se-propinsi Riau).

Karena kesulitan mendapatkan minyak tanah, beberapa kecamatan hanya menghidupkan seluruh desain lampu colok pada malam pertama dan kedua saja, sedangkan malam berikutnya hanya menghidupkan lampu colok pada desain utama. Beberapa kecamatan yang festival tahun-tahun lalu memiliki desain/bentuk lampu colok kecil selain desain/bentuk utama, tahun ini hanya memiliki 1 (satu) desain utama saja tanpa desain kecil. Bahkan untuk kecamatan LIMAPULUH sekitar jalan Tanjung Rhu jumlah desain/bentuk lampu coloknya lebih sedikit dari biasanya. Desain-desain utama pun menjadi mengecil dari tahun-tahun sebelumnya.



Minyak Tanah Tak Ada,
Hilang Satu Budaya




Photo/Gambar Festival Lampu Colok Kota Pekanbaru

Festival_Lampu_colokPembukaan Festival Lampu Colok Pekanbaru 2010
dipusatkan di Kecamatan Tenayan Raya - Pekanbaru
(punya @ProfIjo)


Festival_Lampu_colokLampu Colok Minyak Tanah
yang dibuat dari bekas botol minuman
digantung di kawat
Kecamatan Pekanbaru Kota - Pekanbaru


Festival_Lampu_colokPetugas menghidupkan lampu colok
sekaligus menjaga agar lampu tetap hidup
Untuk Lampu Colok yang tinggi,
digunakan galah bambu (tongkat panjang)
Kecamatan Pekanbaru Kota - Pekanbaru


Festival_Lampu_colokLampu Colok
disusun berjejer sepanjang pembatas tengah jalan
Kecamatan Lima Puluh Pekanbaru


Festival_Lampu_colokLampu Colok desain Buku dan Ka'bah
Kecamatan Lima Puluh Pekanbaru


Festival_Lampu_colokLampu Colok Desain Mesjid dan tulisan Selamat Idul Fitri 1431 H
Kecamatan Sail - Pekanbaru


Festival_Lampu_colokLampu Colok Desain Gerbang
Kecamatan Pekanbaru Kota - Pekanbaru


Pekanbaru Daily Photo punya andie buytank
Lampu Colok Desain Kapal Layar
Kecamatan Tenayan Raya Kota Pekanbaru 2010


PojokPhoto.com punya bang Fiko
Lampu Colok desain Mesjid
di lokasi tepi Sungai Siak
Kecamatan Senapelan - Pekanbaru


Festival_Lampu_colokTampak samping lampu colok tepi Sungai Siak
Kecamatan Senapelan - Pekanbaru
(sorry... gambarnya agak blur)


Festival_Lampu_colok_Jembatan_Sungai_SiakBonus photo/gambar jiahahahahaha....
Jembatan Lighton (Leighton) Sungai Siak Pekanbaru di malam hari
Ngambil gambar bersama @ProfIjo
pake tripod
Shutter Speed 15 detik
Bukaan 5,6
ASA 800
Kamera Nikon D50





Mohon maaf lahir bathin

Sepertinya, artikel ini satu-satunya yang menyiratkan bahwa
Festival Lampu Colok Pekanbaru 2010 tidak meriah.

Pemerintah Kota Pekanbaru mengembangkan tradisi budaya Melayu tersebut dari kebiasaan masyarakat, dan festival lampu colok tahun ini (2010) merupakan yang keenam kalinya diselenggarakan sejak tahun 2003.

selengkapnya...

07 September 2010

sms nge-DATE

sms nge-DATE yang aneh.

sms gw :
"nge-DATE yoook"

sms dia :
"haaaah mana bisa, khan jauh gini"

gw bingung mbalas sms ini

sms dia :
"eeeh boleh juga, dimana nge-date nya?"

sms gw :
"apaan seeeh?"

sms dia :
"lha tadi ngajak ngedate, jalan2, makan ato apalah"

sms gw :
"woiiii nge-DATE tuh makan korma untuk buka puasa"

sms dia :
"halaaaah kirain apaan"

catatan :
DATE = buah kurma

salah gw seeeh ngirim sms ga jelas gitu.

Sumber :
hp gw 081966xxxx
hp nya 0831xxxxxxxx
selengkapnya...

Copyright © 2013 attayaya: September 2010 | Blogger Template for Bertuah | Design by Ais Bertuah